keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Rakkausmekko kesäksi

Tämä Sashopin Fall in Love trikoo on niin hempeää ja kaunista, että se joutui odottelemaan hetken oikeaa inspiraatiota ennen kuin uskalsin iskeä sakseni siihen. Tänä aamuna ajatus kirkastui ja päädyin tekemään siitä kesämekon pienillä holkkihihoilla ja imetysluukulla. Koska olin hempeällä tuulella, lisäilin mekkoon hieman joustopitsiä pääntielle ja imetysluukun alareunaan. Aluksi ajattelin antaa helman olla sellaisenaan, mutta kurkkaus peiliin ja sivuprofiilin näkeminen sai minut lisäämään vielä kuminauhan helmaan ja tekemään pussihelman. Tästä tuli mielestäni aikas ihana <3





keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Apilaisen kesäinen äitiyspaita

Kesä tulee kovaa vauhtia (ainakin uskon ja toivon niin!) ja tuli tarve ommella kiva kesäinen paita, johon masukin mahtuu. Päätin tehdä pirteän keltaisesta apilatrikoosta paidan imetysluukulla ja kellohelmalla. Ajatuksissa oli jo aiemmin tehdä tämän tyyppinen mekko täksi kesäksi, mutta sattuneesta syystä tuo "vyötärölinja" täytyi nostaa hieman ylemmäksi tällä kertaa :D Jospa ensi kesäksi sitten ;)

 

 



 

 

 

perjantai 9. toukokuuta 2014

Varovainen tutustuminen kangasvärien maailmaan

Kävimme keväällä oman alueemme ompeluseuran kanssa Tallinnan pyyhiinvaelluskohteessa, eli Karnaluksissa, shoppailemassa. Mukaani tarttui mm. 2 pientä purkkia kangasmaalia. Koska tämä on taas täysin uusi aluevaltaus minulle, lähdin varovasti liikkeelle. Maalasin pensselillä meidän pikkumekaanikolle ruuvimeisselin puuvillaiselle raitatrikoolle. Ja homma oli sen verran hauskaa, että varmaan täytyy ostaa lisää maaleja eri väreissä, jotta voi sitten kokeilla jotain hieman monimutkaisempaakin.

 

 
 
Minulla on ollut ystäväni kantinkääntäjä lainassa jo pidemmän aikaa ja vihdoin saatiin isännän kanssa askarreltua sille aluslevy, jolla kääntäjän saa kiinni peittariin. Ei meistä vielä ylimpiä ystäviä tullut, mutta harjoitukset jatkuvat :D

tiistai 6. toukokuuta 2014

Ekat pienet vaatteet

Sainpahan vihdoin ommeltua ensimmäiset vaatteet tulevalle pikkuiselle. Vielä en ole saanut kantinkääntäjän alustaa väsättyä, joten bodyn kanttaaminen täytyi tehdä vanhaan tyyliin. Mutta nyt on bodypeikko selätetty ja voi tehdä lisää, kun siltä tuntuu ;) Hiemanhan tuo kanttaus kiertää ja vetää, mutta eiköhän se käytössä tasoitu. Toivotaan ainakin niin :D

Body on muokattu Ob 2/2012 Happy Squirrel kaavasta kietaisumalliseksi. Koko on 56 cm ja kangas on Viljamin puodin keltaista pandatrikoota.

 


 
 
Jatkoin bodyn haarapalaa ja laitoin tuplanepit, jotta bodyn käyttöikä pitenee. Jos tämän seuraavankin kanssa kestoillaan heti alusta asti, niin on hyvä, ettei bodeissa lopu pituus heti kesken.
 



 
 
Puolipotkarit on tehty SK 4/2006 kaavalla, resorivyötärön sijaan laitoin kuminauhan. Ja tämä oli ensimmäinen ompelus, jossa on haarakiila ja totesin heti, että emme tule toimeen keskenämme. Jatkoa varten täytyy etsiä potkareiden ja haalareiden kaavoja, joissa EI ole haarakiilaa :D Kokona näissä on 50 cm ja kangas on jälleen Viljamin puodista.