torstai 26. kesäkuuta 2014

9 kuukauden kakku

Jo esikoista odottaessani näin jossain vauvan bodyn, johon ihastuin, mutta en raaskinut/uskaltanut sitä tilata ulkomailta. Nyt, kun itseltäkin onnistuu moisen tekeminen, oli aivan pakko tehdä oma versio tuosta silloin saavuttamattomasta vaatekappaleesta.

Bodyn kaava on Ob 1/12 Bert ja nappilista on siirretty olkapäälle. Teksti on maalattu kangasväreillä.

 
 
Jottei mene liian mustavalkoiseksi, niin tein bodylle kaveriksi housut Selian sateenkaariraidasta  Little Houses kaavalla (Ob 1/12). Sekä body että housut ovat koossa 56 cm.
 

 
 
Kokeilin ensimmäistä kertaa peittarin leveämpää tikkiä tikkaillessani näitä pöksyjä ja kivasti se tuo lisää ilmettä.
 

 



tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kesämekko Joonaksesta

Taitavat ompelijat ovat esitelleet toinen toistaan upeampia maksimekkoja tänä kesänä ja itsekin sellaisesta kovasti haaveilen. Harmi vaan, että ne eivät pääse oikeuksiinsa tällaisellä pätkällä ;) Mutta jotain kevyttä ja kesäistä halusin itselleni tehdä lämpimiin kesäpäiviin (niitähän onkin riittänyt viime päivinä...).

Ompelin sitten tällaisen mekkosen Marimekon Joonas-trikoosta. Yläosassa on hieman rypytyksiä ja imetysluukku sekä perhoshihat. Alaosaan on lisätty väljyyttä rypytyksillä sekä eteen että taakse.



 




 


sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Mustikka-aikaa odotellessa

Näin Pikku Akan blogissa mitä suloisimman mustikkaisen haalarin ja minun oli pakko, aivan pakko, käydä hakemassa kangaslaatikostani pala Viljamin Puodin Mustikkamaa-joustista. Meidän uuden tulokkaan syntymä ajoittuu parhaimpaan mustikka-aikaan ja ehkä tämä haalari tuo hieman lohtua, kun todennäköisesti tältä mammalta jää tänä vuonna mustikat poimimatta ;)

 
 
Haalari on tehty Ob 4/12 jumpsuit-ohjeella koossa 56cm. Vuoritin hupun Viljamin vaaleansinisillä pandoilla.

Ja mustikoiden jälkeen alkoi tekemään mieli mansikoita, joten niitäkin piti saada ;)

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Testissä Nestlén Shredded Wheat-murot

Pääsin Buzzadorin kautta testaamaan Nestlén Shredded Wheat uutuusmuroja, jotka sisältävät 67 % täysjyvävehnää ja 32 % marjatäytettä.

En ole mikään murojen ja jogurttien suurkuluttaja, joten ensimmäiset maistiaiset vetelin suoraan paketista kuiviltaan ja tämä olikin omasta mielestäni murojen maistuvin muoto. Kokeilin muroja myös maidon kanssa, mutta murot muuttuivat nopeasti mössöksi ja marjaisa makukin hävisi johonkin. Tuotteen rapsakkuus ja marjaisa täyte pääsee parhaiten oikeuksiinsa sellaisenaan. Ja näin raskaana ollessa (ja ehkä muulloinkin ;) ) laukussa tulee aina olla jotain helposti ja nopeasti syötävää  ja sinne nämäkin murot päätyivät. Kerta toisensa jälkeen olen tuon pienen rasian saanut uudelleen täyttää.

 
 
Murot ovat maistuneet pikkunaposteluina myös poitsulle ja ruokailuvälien venyessä nämä ovat antaneet hieman tarpeellista pelivaraa.
 
Isäntä sen sijaan ei innostunut lainkaan näistä kuivista nuuskatyynyistä :D