sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Army green

Armeijan vihreää neuletta. Halusin siitä itselleni mukavan paidan korkealla huppumaisella kauluksella ja taskuilla. Kangaspalan koko kuitenkin rajoitti suunnitelmia ja jouduin tekemään kompromisseja monessa kohtaa, mutta tällainen siitä loppujen lopuksi tuli. Taskut on tehty Annukan aurinkoisten piilotasku-ohjeella.

 


 

torstai 23. lokakuuta 2014

Punaiset langat, siniset langat

Pieni mies kasvaa hirmuista vauhtia ja liian pieniä vaatteita saa olla jatkuvasti pakkaamassa pois, joten uutta ja isompaa tarvitsi tehdä. Ensin vaihdoin saumuriin punaiset langat ja ompelin yökkäriksi Villikko-haalarin (Ob 1/13) ja Bert-bodyn (1/12). Lisäsin haalarin selän pituuteen 4 cm, jotta kestovaipan kanssa ei ala kinnaamaan liian nopeasti. Bodyyn lisäsin napit eteen ja tein haarapalaan jatkon ja tuplanepit, jolloin bodyn käyttöikää saa hieman lisättyä.



 
 
Sitten vaihdoin saumuriin siniset langat ja ompelin kaksi haalaria lisää. Näihin laitoin hihoihin ja lahkeisiin resorit kanttauksen sijaan.



torstai 2. lokakuuta 2014

Pehmoisia imetyspaitoja

Mukavuus ja käytännöllisyys ennen kaikkea! Tämän olen todennut nyt näin kahden lapsen äitinä ;) Niinpä ompelin itselleni Ikasyrin unelmanpehmeistä perhosista 2 imetyspaitaa. Tykästyin valtavasti tähän luukkuratkaisuun, ehdoton lempparini.