tiistai 23. heinäkuuta 2013

Ikasyrin ihanuuksista

Kaikki tämän postauksen kankaat on tilattu Ikasyr-verkkokaupasta. Olen heikkona Ikasyrin salaisiin paketteihin, jotka voivat sisältää mitä tahansa heillä myynnissä olevia/olleita kankaita. Olen tilannut niitä nyt pari ja ne ovat sisältäneet mm. ihania harvinaisia herkkuja sekä unelman pehmeitä luomujerseytä. On hauska hakea paketti postista ja jännittää, mitä sieltä paljastuu!
 
Tämä kangas löytyi toisesta salaisesta paketista ja tein siitä ensin poitsulle paidan ja ihastuin siihen täysin, kun sen hänelle puin. Kaava on Joka tyypin kaavakirjan raglanhihainen paita muokattuna. Pätkäisin hihat, avarsin kaula-aukkoa ja jatkoin helmaa.
 
Ikasyrin vihreitä jättipalloja tilasin varte vasten tätä mekko varten. Hameeksi muuntautuva tunika on tehty Ploki Koon ohjetta mukaillen.
 
Ensimmäisestä salaisesta paketista löytyi tätä ihanaa violettia sydänvelouria ja se halusi välttämättä päästä minun huputtomaan huppariini. Tämän tekoa pohdin pitkään ja hartaasti ja neuvoja kyselin siellä ja täällä ja kuten aina, Saumanvarasta löytyi apua. Kun vihdoin sain päätettyä, että kuinka tämän teen, niin huomasin, että kangas ei riitäkään kaulukseen. Niinpä tartuin puikkoihin ja neuloin kauluksen Rose Mohair-langasta. Koristeeksi kaulukseen ja hihoin lisäsin anopin joskus muinoin tekemiä pitsejä. Tykkään, tuli ihanan herkkä. Paidan pohjana jälleen Joka tyypin kaavakirja raglanhihainen paita.

6 kommenttia:

 1. Kappas, minne mie päädyinkään! Kiva päästä seurailemaan siun ompeluksia tätäkin kautta :)

  Ja heti perään vinkki, ota sanavahvistus (vai mikä tuo nyt onkaa viralliselta nimeltään) pois käytöstä kommenttien kohdalta ja laita tilalle vaikka se kohta et tarkistat ite kaikki kommentit. Nuo on nimittäin ärsyttäviä ku ei ikinä saa osumaan oikein ja vähentää siis helposti kommentoijia.

  VastaaPoista
 2. Siultahan mie idean tähän blogiin sainkin ;)

  Kiitos vinkistä! Pitääkin mennä tutkailemaan noita asetuksia.

  VastaaPoista
 3. Upeita kaikki! Paita istuu sinulle hyvin, mekko on hurmaava ja huppari mahtava :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja ihanasta kommentista! On kiva huomata, että omat taidot kehittyvät ja uskaltaa muokata noita kaavoja itselleen paremmin sopivaksi eikä jatkuvasti pelkää, että jos poikkeaa kaavasta/ohjeesta, niin kakki menee pieleen ;)

   Poista
 4. Ihania vaatteita ihanista kankaista ;)

  VastaaPoista