keskiviikko 21. elokuuta 2013

Minilaneilla ommeltua

Päätettiin kaverin kanssa vapauttaa itsemme päiväksi äidin velvoitteista ja pitää minilanit. Heti aamusta siirrettiin minun koneet kaverille ja ruvettiin ompelemaan. Päivän mittaan nautittiin myös hyvästä ruoasta, rauhasta sekä siitä ettei kukaan ole repimässä tavaroita tai roikkumassa lahkeessa ;) Tavarat sai rauhassa jättää lattialle ja oveakin pystyi pitämään auki, aika huimaa!

Itse olen sen verran hidas ompelija, että optimistisesti leikatuista 4 vaatteesta 2 sain viimeistelyä vaille valmiiksi. Kolmannen paidan ompelin tänään. Housut saavat odottaa vielä ompeluaikaansa ja ne bloggaan sitten joskus toiste.

Ikasyrin unelmanpehmeästä kirahvista tein kauluspaidan raitatehosteilla. Kaavana oli ob 6/2012 Iloinen kirahvi kauluspaita muokattuna nappilistalliseksi. Harmi vaan, että kaula-aukko jäi aika naftiksi, juuri ja juuri mahtuu poitsulle.

 
 
Saman tuntuisesta, ihanan pehmeästä, Ikasyrin leijonasta tein paidaan ob 6/2012 Raide-kaavalla. Paita tuntui kaipaavan jotain, mutten jaksanut alkaa väsäämään nappilistaa, joten leikkasin tähtitrikoosta tähtilistan ja täytyy sanoa, että olen lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Taisi tulla äidin lempparipaita tästä.


 
Ompeluinnostuksen alussa hamstrasin Taitoon pupu college palan ja se on odottanut kangaskaapissa inspiraatiota ja nyt se pääsi poitsun huppariksi. Kaavana ob 4/2010 Mäyrä.
 

 


Päätettiin kaverin kanssa, että minilanitteluja ei jätetä yhteen kertaan, vaan äidit ansaitsee tällaisen luksuspäivän toistekin ;) Kyllä oli kivaa!

4 kommenttia:

 1. Upeita paitoja! :) Mullakin odotta sama homma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Peruspaitojen ompelustakin tulee huomattavasti hauskempaa, kun keksii niihin jonkun pikkujipon ;)

   Poista
 2. Lisää lisää lisää! Joko saatas uusi päivä samaan tarkoitukseen, koneetki ois ylhäällä valmiiks? ;) Oli kyllä niin ihana päivä, kiitos seurasta ja herkuista! Ja on muuten kiva idea tossa leijonapaidassa, pitää ehkä apinoida johonkin paitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, täytyy ottaa pian uusiksi :) Apinoi vaan, olin niin tyytyväinen itseeni, kun keksi tuon idean :D

   Poista