perjantai 25. lokakuuta 2013

Roskien tuunausta

Pääsin osallistumaan Bellapuun Tuuna roska-kilpailuun ja sain Bellapuulta palat kolmea eri kangasta sekä 2 nappia, joilla oli tarkoitus tuunata roska tai roskiin menossa oleva tavara.

 
 
Jostain syytä olen säilyttänyt kaapissa kirjaimellisesti puhki käveltyjä Moon Bootseja. Niiden sisus oli riekaleina ja ulkoinen olemus muutenkin nuhjuinen, mutta en silti raaskinut heittää niitä pois ja hyvä niin. 


Kaivoin bootsien kaveriksi joskus markkinoilta ostetun, aivan liian jäykän, karvaisen kaulahuivin ja vanhan täkin, josta tein uudet sisukset riekaleisten tilalle.

 
 
Somisteeksi pääsi ruskea tähtikangas ja kas, tuloksena oli uudet ja entistä ehommat Moon Bootsit.
 
Siivoilin myös isännän kanssa vaatekaappia ja sieltä löytyi sopivasti ikiliassa olevat rikkinäiset farkut, jotka pääsivät seuraavaan projektiin. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni poitsulle jonkinlaiset päiväuni-/autoilutöppöset ja päätin kokeilla sellaisten tekoa seuraavaksi. Sisuksen tein Moon Bootseissakin käytetystä täkistä ja pohjat farkuista, jotta ne kestäisivät kulutusta paremmin.
 

Jo poisheitetyistä vaatteista oli napattu talteen nyörit ja kiristimiä ja niistä sain tehtyä töppösiin kiristyksen säädöt.

Meidän kaksi- ja nelijalkainen parivaljakko käy välillä tekemässä tutkimusretkiä mm. vaatekaappeihin ja myös parit sukkahousut olivat valtavista rei'istä päätellen päässeet osaksi joitain leikkejä.

 
 
Muistin jostain lukeneeni, että sukkahosut ovat oiva materiaali neulatyynyn sisälle. Ja neulatyynyhän minulta puuttui tyystin, joten viimeiselle kankaalle ja napeille löytyi tarpeellinen käyttökohde.
 
 
 


Bellapuulta saatuja kankaita ja nappeja sekä ompelulankoja lukuunottamatta ompeluksissa on käytetty vain kierrätettyjä materiaaleja. Tämän projekin myötä oli hauska huomata, miten käyttökelvottomista tavaroista voi vielä loihtia vaikka mitä tarpeellista suht pienellä vaivannäöllä.

Bellanpuun tuunauskilpailun äänestys löytyy täältä. Mikäli joku näistä töistä miellytti erityisesti, niin käyhän antamassa äänesi :)

Huomasin sattumalta myös Minityylin ja Noshin järjestämän ompelukilpailun ja osallistuin siihen noilla poitsun töppösillä. Tuon asustekilpailun töitä voit käydä ihailemassa täällä.12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja taas sen huomaa, että ikinä ei kannata heittää mitään pois :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti :) Olen itsekin todella tyytyväinen. Poitsun töppöset on kovassa käytössä, samoin neulatyyny ja itse odottelen kunnon pakkasia, jotta saan vetää uudet Bootsit jalkaan ;)

   Poista
 3. Loistavaa settiä, minä tykkään!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä kelpaa laittaa nämä poitsulle, kun lähtee ulos vetelemään päikkäreitä :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti :) Nämä ovat tähän mennessä varmaan onnistuineimmat ompelukseni, ainakin olen näihin älyttömän tyytyväinen ja on ihanaa, kun muutkin tykkäävät ja saan niin kannustavia kommentteja :)

   Poista
 6. Mistä noita ideoita kumpuaa, ihan mahtavia keksintöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tuli kaikki puhtaasti tarpeeseen. Esim. kun nuppineularasian on leväyttänyt lattialle n. kymmenennen kerran ja siivoilee niitä pikkupirulaisia joka paikasta, niin neulatyynyn tekeminen alkaa tuntua ihan hyvältä idealta :D

   Poista